08.00 uur - 17:00 uur
Machinebouwprofielen van aluminium

Machinebouwprofielen van aluminium: Toepassingsgebieden en voordelen

Wat zijn machinebouwprofielen?

In de machinebouw spelen aluminium profielen letterlijk een sleutelrol. Machinebouwprofielen zijn de basis voor de constructie en ontwikkeling van machines en systemen. Machinebouwprofielen zijn structurele elementen die in verschillende vormen en maten verkrijgbaar zijn en vele functies vervullen.

In deze blogpost gaan we dieper in op machinebouwprofielen en hun toepassingsgebieden en voordelen.

Waar worden machinebouwprofielen van aluminium allemaal gebruikt?

Op grond van hun eigenschappen worden machinebouwprofielen in heel diverse gebieden gebruikt. Van klassieke machinebouw, zoals de naam al zegt, als chassis, in de automobielindustrie, in werkpleksystemen, transportsystemen maar ook in laboratoriumfaciliteiten, tot aan robotsystemen. Zonder machinebouwprofielen lukt er in de industrie niets.

De aluminium profielen zijn zo flexibel te gebruiken dat er geen grenzen zitten aan het voorstellingsvermogen. In de mejo-magazijnen zijn bijvoorbeeld een driewieler en een e-kart uit onze NNK® machinebouwprofielen te zien.

Welke voordelen hebben machinebouwprofielen van aluminium?

Aluminium kent door zijn materiaaleigenschappen al veel voordelen, wat in de machinebouw sterke argumenten zijn. Naast het materiaal zijn er nog veel andere factoren die in het voordeel zijn voor het gebruik van aluminium-machinebouwprofielen:

  • Veelzijdigheid: Machinebouwprofielen kunnen in heel diverse gebieden worden gebruikt. Door hun modulariteit kunnen ze aan de specifieke behoeften van elk project voldoen. Een chassis van machinebouwprofielen uitbreiden of verbouwen? Geen probleem. Deze flexibiliteit is een groot voordeel bij veranderende vereisten en maakt een efficiënt gebruik van middelen mogelijk.
  • Structurele stabiliteit en optimalisering van gewicht: Eén van de belangrijkste eigenschappen van machinebouwprofielen is hun structurele stabiliteit. Aluminium is een licht materiaal met een hoge weerstand. Constructies van aluminium profielen zijn daardoor ondanks het lage eigen gewicht bestand tegen hoge belastingen en krachten. Hierdoor is een efficiënte optimalisering van gewicht bij machines en systemen mogelijk. Voor energiezuinigheid en het besparen van middelen is dat heel belangrijk.
  • Eenvoudige montage en toebehoren: Machinebouwprofielen worden gekenmerkt door hun eenvoudige montage. Door de toebehoren kunnen ze met elkaar worden verbonden. Ook andere componenten kunnen naadloos worden geïntegreerd. Door het gebruik van sleufmoeren, scharnieren en bevestigingselementen kunnen componenten eenvoudig en veilig in de profielen worden ingevoegd. Dit maakt bijvoorbeeld een effectieve bekabeling mogelijk en maakt de integratie van besturingssystemen en automatiseringstechniek makkelijker.
  • Corrosieweerstand: Machinebouwprofielen van aluminium zijn ideaal voor het gebruik in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid. Maar ook een ongunstige omgeving, bijv. door chemicaliën, is geen probleem voor aluminium profielen. Voor een nog betrouwbaardere bescherming tegen agressieve omstandigheden worden machinebouwprofielen bijna altijd geanodiseerd.
  • Thermische geleidbaarheid: Aluminium heeft een hoge thermische geleidbaarheid. Hierdoor is een efficiënte thermische geleidbaarheid mogelijk en dit draagt bij aan de thermische stabiliteit van machines en systemen. Dit is met name belangrijk voor toepassingen in de elektronica of voertuigtechniek.

Aluminium machinebouwprofielen zijn vanwege hun unieke eigenschappen in vele branches niet meer weg te denken. Door deze profielen kunnen ingenieurs efficiënte en betrouwbare constructies maken en zijn ze in bijna elke sector te gebruiken. U leest hier meer over andere voordelen van aluminiumprofielen: voordelen van aluminiumprofielen.

Machinebouwprofielen bij mejo: No Name Konstruktion®

Bij mejo vindt u veel machinebouwprofielen van het merk No Name Konstruktion®. Daarnaast bieden wij ook de geschikte toebehoren aan. Het grote voordeel bij ons: er zijn geen systeemvereisten, en profielen en toebehoren zijn te gebruiken met de gebruikelijke systemen.

Geplaatst in Nieuws

Over Mejo Metall Josten

Mejo Aluminium B.V. levert al sinds 1932 extrusieprofielen, machinebouw profielen en composiet-materiaal uit aluminium. Met 90 jaar aan ervaring, weten we precies waar u behoefte aan heeft. We hebben maar liefst 30 verschillende extrusiepersen met een drukkracht van tussen de 500 en 8000 ton. Hierdoor zijn we in staat om vrijwel elke profielgrootte voor u te fabriceren.

Contactgegevens

Mejo Aluminium B.V.
Diamantweg 10-11
NL-5527 LC Hapert

Telefoon: +31(0)497 – 225800
E-mailadres: info@mejo.com

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks