08.00 uur - 17:00 uur
Aluminium profielen

De voordelen van aluminium profielen

Aluminium profielen zijn populairder dan ooit. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van dit veelzijdige bouwmateriaal, van de hobbyklusser tot de specialistische vakman. Wat die voordelen zijn, en hoe Mejo u daarbij kan adviseren, leest u in dit artikel.

Breed toepasbaar

Aluminium profielen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Het toepassingsgebied van aluminium profielen is verrassend breed – het wordt gebruikt in constructiebouw en gevel-, wand- en dakbekleding, maar ook bij de productie van meubels en de afwerking in woonruimtes zoals de keuken en de badkamer.

Kras- en stootbestendig

Aluminium is een bijzonder stevig bouwmateriaal dat zich goed leent voor grotere oppervlakten zoals uitgestrekte raampartijen. Glas kan namelijk zwaar gaan wegen als het een groot oppervlak bestrijkt, waardoor aluminium een stevige oplossing is. Daarnaast is het ook krasbestendig, roestvast, en zal het niet snel uitzetten bij warm weer.

Goed voor het milieu

Aluminium is niet alleen duurzaam in de zin van stevigheid, maar ook duurzaam als het gaat om het milieu – en dat is ook veel waard. Het is een materiaal dat eenvoudig te hergebruiken is; door te recyclen, of door het opnieuw in te zetten voor andere doeleinden.

In allerlei soorten en maten

Aluminium profielen kunnen van allerlei kleuren en afwerkingen voorzien worden. Door middel van een structuurlak wordt een matte afwerking gerealiseerd. Ook op het gebied van kleuren is van alles mogelijk. Voor extra bescherming van met name buitenschrijnwerk kunt u kiezen voor geanodiseerde profielen. Deze zijn tot wel tien keer zo hard als de reguliere beschermlaag van aluminium.

Extra veilig

Doordat aluminium als materiaal zoals eerder benoemd erg stevig is, heeft dit materiaal ook geen extra ondersteuning nodig. Het resultaat is een sterk profiel dat zorgt voor een inbraakveilige woning.

Isolerende werking

Aluminium heeft van zichzelf een isolerende werking. Geïsoleerd glas verliest namelijk zijn waarde als het in een slecht geïsoleerd kozijn geplaatst wordt. Met aluminium profielen zorgt u voor een optimale isolatie qua temperatuur een geluid.

Wat kiest u?

Aluminium profielen hebben een minimalistische uitstraling die staat voor strak en slank design. Het is stevig en lichtgewicht materiaal dat opvalt in zijn subtiliteit. De aluminium profielen van tegenwoordig mogen gezien worden!

Geplaatst in Nieuws

Over Mejo Metall Josten

Mejo Aluminium B.V. levert al sinds 1932 extrusieprofielen, machinebouw profielen en composiet-materiaal uit aluminium. Met 90 jaar aan ervaring, weten we precies waar u behoefte aan heeft. We hebben maar liefst 30 verschillende extrusiepersen met een drukkracht van tussen de 500 en 8000 ton. Hierdoor zijn we in staat om vrijwel elke profielgrootte voor u te fabriceren.

Contactgegevens

Mejo Aluminium B.V.
Diamantweg 10-11
NL-5527 LC Hapert

Telefoon: +31(0)497 – 225800
E-mailadres: info@mejo.com

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks