08.00 uur - 17:00 uur

Extrusie profielen op maat

Extrusie profielen op maat

De beste kwaliteit tegen scherpe prijzen!

Aluminium is een sterk en licht materiaal dat makkelijk te bewerken is. Bij Mejo zijn we gespecialiseerd in maatwerkoplossingen in de vorm van aluminium extrusie profielen.

 • Snel binnen de Benelux geleverd
 • Eigen gieterij
 • 30 extrusiepersen
 • Mechanische bewerking
 • Anodiseren en poedercoaten
 • NNK® extrusie profielen
 • Niet systeemgebonden

Bent u geïnteresseerd in onze extrusie profielen? Neem contact met ons op of download de brochure voor meer gedetailleerde informatie.

Topkwaliteit extrusie profielen sinds 1932

Mejo is gespecialiseerd in maatwerkoplossingen in de vorm van extrusie profielen.

Al meer dan 90 jaar houden we ons bij Mejo bezig met het leveren en produceren van aluminium extrusie profielen op maat. We zijn gespecialiseerd in maatwerkoplossingen voor ieder project. Aan de hand van tekeningen kunnen we uw aluminium profiel produceren in onze fabrieken.

We hebben 30 extrusiepersen met een drukkracht tussen de 500 en 8000 ton. Bij ons is het mogelijk om verschillende extrusieopdrachten te bundelen. Hierdoor werken we efficient en zijn we de voordeligste op dit gebied. Dankzij onze productiefaciliteiten en opslagcentra kunnen we een efficiënte productplanning garanderen en verzekeren we u altijd van de beste kwaliteit en goede leveringstermijnen.

Bewerkingsmogelijkheden

We beschikken over een uitgebreid CNC-machinepark waardoor u veel keuze heeft uit verschillende bewerkingsmogelijkheden.

We bewerken uw aluminium product met onze automatische zagen of een van onze speciale machines, waaronder polijsttrommels en portaalfreesmachines. Dankzij ons grote machinepark zijn we flexibel, efficiënt en kunnen we uw extrusie profiel op veel verschillende manieren bewerken. Het is mogelijk om de profielen te boren, buigen, slijpen, polijsten, zagen, foliën, CNC-frezen, draadtappen en borstelen.

Afwerkingen & designopties

We voeren ook oppervlakteafwerkingen uit voor uw extrusie profiel. Hiermee krijgt uw aluminium product een mooi design en is het goed beschermd. We gebruiken twee technieken waarbij u veel ontwerpmogelijkheden heeft.

Poedercoaten

 • 9 poederlijnen
 • Verticaal voor lengtes tot max. 7 meter
 • Horizontaal voor lengtes tot max. 13,5 meter

Anodiseren

 • 10 badlijnen
 • Maximale profiellengte van 8 meter
 • Voorbehandeling: E0 t/m E6
 • Kleuren: EV1 t/m EV6

Andere gewenste kleuren op aanvraag

Voordelen geëxtrudeerde profielen van Mejo

Extrusie profielen worden in diverse sectoren gebruikt en hebben enorm veel voordelen.

 

 • Extrusie profielen voor veel verschillende toepassingen
 • Elegante designmogelijkheden
 • Vormvrijheid
 • In no time van tekening tot extrusie profiel
 • Kostenbesparende & milieubewuste productie
 • Duurzame klantenrelatie: snel, bereikbaar, eerlijk en netjes

Toepassingen extrusie profielen op maat

Extrusie profielen op maat kennen een breed scala aan toepassingen. Onze experts zorgen ervoor dat ze uw opdracht op maat uitvoeren en waarborgen daarbij de kwaliteit van het extrusie profiel.

Mejo: de oplossing voor uw aluminium producten

Voor ieder extrusie profiel hebben we de juiste pers. Hierdoor kunnen we altijd volgens uw ontwerp een extrusie profiel op maat leveren. Aan de hand van de tekening voeren we de opdracht vakkundig uit en geven we de juiste specificaties aan het eindproduct. Download onze catalogus en bekijk wat er allemaal mogelijk is. Neem contact met ons op wanneer u vragen of meer informatie nodig heeft.

Legeringen

Maatwerk voor iedere opdracht.

We hebben in totaal zes smeltovens waarmee we legeringen voor de 2000 en 6000 aluminiumseries produceren. Het is bij Mejo mogelijk om bepaalde legeringscomponenten te maken om te kunnen voldoen aan uw specifieke eisen met betrekking tot de mechanische eigenschappen of optische eisen. Bekijk de datasheets voor meer gedetailleerde informatie.

Materiaal aanduiding Mejo Materiaal aanduiding naar EN 573-3 Download
2011.31 EN-AW 2011 Datasheet
6060.22 EN-AW 6060 Datasheet
6061.26 EN-AW 6061 Datasheet
6063.25 EN-AW 6063 Datasheet
6005.27 EN-AW 6005 Datasheet
6105.28 EN-AW 6005 A Datasheet
6082.31 EN-AW 6082 Datasheet

Afmetingen

Max. afmeting rechthoekig: 750 x 200 mm
Max. afmeting vierkant: 400 x 400 mm
Max. ronde staven diameter: 420 mm
Max. ronde buizen diameter: 500 mm
Max. gewicht: 140 kg/m (290 kg/m)
Min. gewicht: ab ca. +/- 40 g/m
Min. wanddikte: ab ca. +/- 0,4 mm
Max. lengte: 26.000 mm

De maximale afmetingen hangen af van de toegepaste legering en vormgeving.

Matrijzen

De matrijzen die gebruikt worden om de extrusie profielen op maat te fabriceren, zijn van essentieel belang voor de kwaliteit van de aluminium producten. Zonder goede matrijzen is het onmogelijk om kwaliteit te waarborgen.

We gebruiken voornamelijk matrijzen die in onze eigen fabriek zijn gemaakt. Als het niet mogelijk is om de matrijs zelf te produceren, kopen we het in bij een bekend bedrijf en letten we op of de specificaties overeenkomen met onze eisen. Zo kunnen we u altijd extrusie profielen van de beste kwaliteit leveren.

Veelgestelde vragen over geëxtrudeerde profielen op maat

Wat is aluminium extrusie?

Aluminium extrusie is een plastisch vormgevingsproces waarin een voorverwarmd stuk aluminium – de billet – onder grote druk door een matrijs wordt geduwd. Door het extruderen kan aluminium bijna iedere gewenste vorm krijgen.

Hoe werkt het extruderen?

Het aluminium wordt eerst verwarmd tot bijna 500 °C en daarna getransporteerd naar de extrusie pers. Het extrusie proces wordt in gang gezet door een hydraulische pers die het hete aluminium door een matrijs perst. Hierdoor wordt er een extrusie profiel gecreëerd. Het extrusie profiel wordt daarna gelijkmatig met water gekoeld om de beoogde mechanische eigenschappen te bewerkstelligen. Nadat het gerekt en uitgehard is, zagen de specialisten het extrusie profiel op maat en werken ze het af.

Is de productie van extrusie profielen op maat milieuvriendelijk?

Aluminium is een grondstof. De prijs wordt bepaald door de beurs (London Metal Exchange, kort LME). In ons bedrijf fabriceren we dagelijks enorme hoeveelheden geëxtrudeerde profielen. Al het aluminium dat overblijft, recyclen we en brengen we terug in de materiaalkringloop. Op deze manier kunnen we schroot opnieuw verwerken, zijn we milieubewust bezig en behouden we de waarde van het aluminium.

Neem contact met ons op

Samen nemen we de mogelijkheden door die het beste bij uw wensen passen.

  We reageren binnen 24 uur op uw bericht.

  Neem contact op voor meer informatie

  Snel. Bereikbaar. Eerlijk. Netjes. Dit zijn de voorwaarden voor een duurzame klantenrelatie. Wij maken dit elke dag opnieuw voor u mogelijk.

  Graag adviseer ik u bij de aanschaf van uw aluminium profielen. Neem gerust vrijblijvend contact op.
  – Janine Panis

  Mejo Metall Josten GmbH & Co. KG
  Diamantweg 10-11
  NL-5527 LC Hapert

  Over Mejo Metall Josten

  Mejo Aluminium B.V. levert al sinds 1932 extrusieprofielen, machinebouw profielen en composiet-materiaal uit aluminium. Met 90 jaar aan ervaring, weten we precies waar u behoefte aan heeft. We hebben maar liefst 30 verschillende extrusiepersen met een drukkracht van tussen de 500 en 8000 ton. Hierdoor zijn we in staat om vrijwel elke profielgrootte voor u te fabriceren.

  Contactgegevens

  Mejo Aluminium B.V.
  Diamantweg 10-11
  NL-5527 LC Hapert

  Telefoon: +31(0)497 – 225800
  E-mailadres: info@mejo.com

  © 2023 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks