08.00 uur - 17:00 uur

Redenen om een eigen profiel te maken

Wanneer je een profiel nodig hebt, weet je doorgaans bij het ontwerpen precies hoe deze eruit moet komen zien. Afhankelijk van de toepassing, heb je bij het ontwerp rekening gehouden met alle specificaties en eisen waaraan het profiel moet voldoen. Bij Mejo zijn we gespecialiseerd in maatwerk.

Doeleinde bepalen

Bij het ontwerpen van een aluminium profiel is bepaald voor welke doeleinde deze gebruikt gaat worden. De keuze van het materiaal en de vorm wordt hierop afgestemd. Voor de productie kan direct rekening gehouden worden met nabehandeling, die vaak niet meer nodig is. Dat scheelt enorm in de kosten.

Precisie

Aluminium heeft als groot voordeel dat het, in tegenstelling tot andere materialen, uit één stuk gemaakt kan worden. Daardoor worden de kosten beperkt, er zijn minder handelingen nodig en dus minder uren. Een ander voordeel is dat aluminium een grotere precisie kan worden bereikt dan met veel andere materialen.

Sterk en licht

Tot zover al redenen genoeg om te kiezen voor maatwerk in aluminium profielen. Er zijn nog veel meer voordelen. Aluminium kent een laag gewicht, maar is wel zeer sterk. De verhouding tussen gewicht en sterkte is zeer gunstig en biedt zekerheid voor de constructie waarvoor de profielen toegepast worden.

Geen beperkingen

Er zijn vrijwel geen beperkingen als het op de vormgeving aankomt. Aluminium laat zich in bijna alle vormen persen en is daarmee zeer ruim toepasbaar. In principe zijn alle ontwerpen mogelijk; Mejo heeft een ruim assortiment standaard profielen maar elk eigen ontwerp is uitvoerbaar en leverbaar.

Alle specialisaties leverbaar

Mejo is niet gebonden aan één fabriek en dus kunnen we gebruik maken van de specialiteiten van heel veel leveranciers. Voor onze klanten heeft dat als voordeel dat we snel kunnen leveren en aan vrijwel alle wensen tegemoet kunnen komen. Laat u niet beperken door de standaard: denk vrij en vraag ons om de profielen die voor u de juiste zijn.

Geplaatst in Nieuws

Over Mejo Metall Josten

Mejo Aluminium B.V. levert al sinds 1932 extrusieprofielen, machinebouw profielen en composiet-materiaal uit aluminium. Met 90 jaar aan ervaring, weten we precies waar u behoefte aan heeft. We hebben maar liefst 30 verschillende extrusiepersen met een drukkracht van tussen de 500 en 8000 ton. Hierdoor zijn we in staat om vrijwel elke profielgrootte voor u te fabriceren.

Contactgegevens

Mejo Aluminium B.V.
Diamantweg 10-11
NL-5527 LC Hapert

Telefoon: +31(0)497 – 225800
E-mailadres: info@mejo.com

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks