08.00 uur - 17:00 uur

Maak kennis met – Sebastian

Sebastian is al 5 jaar in dienst bij Mejo in Dusseldorf. Hier is hij plaatsvervangend magazijn manager en hoofd van het personeel in de zagerij. In het totaal beschikt de zagerij over tien zagen en wordt er gewerkt met 12 mensen. Hoe Sebastian terecht kwam bij Mejo? Hij vertelt u er graag meer over!

‘’Ik ken Paolo, onze magazijn chef bij Mejo al sinds ik een kind was. We zijn samen opgegroeid. Op een dag vertelde hij me dat ze op zoek waren naar een nieuwe collega om het team bij Mejo te versterken. Hier heb ik toen spontaan ‘ja’ op gezegd. Officieel heb ik een diploma als metaalbouwer, dus de verwerking van aluminium paste perfect in mijn functieomschrijving.”

“Het bijzondere aan mijn werk is dat ik heel netjes en nauwkeurig op de millimeter moet werken. Voor elk profiel moet de zaag anders ingesteld worden. Hoe meer profielen ik per dag afwerk, hoe beter ik me voel. Vooral wanneer alles op rolletjes loopt. Dan voel ik me voldaan als ik ’s avonds klaar ben met werken.“

Volgens Sebastian blijft het een uitdaging om alles tegelijkertijd onder controle te krijgen. Vooral als alle drie de zagen optimaal gebruikt worden. “Ondertussen heb ik daar al veel ervaring in opgedaan”, vertelt hij. “Ik weet hoeveel tijd de verschillende zaagklussen in beslag nemen. Bij het zagen van zware en brede profielen moet je bijvoorbeeld echt regelmatig met de hand meten met het meetlint. Want bij het aandrukken van de profielen verschuift de pusher van de machine als gevolg van het gewicht van het profiel van tijd tot tijd. Daarom moet je zeer nauwkeurig werken om ervoor te zorgen dat de profielen altijd haaks zijn.”

“Mijn doel is altijd om onze klanten tevreden te stellen. Als wij als team netjes en goed werken voorkomen we klachten. Dat is de beste feedback die we kunnen krijgen. Bovendien vind ik het leuk om samen te werken met mijn collega’s. Ik werk met een geweldig team bij Mejo.’’

Geplaatst in Geen categorie

Over Mejo Metall Josten

Mejo Aluminium B.V. levert al sinds 1932 extrusieprofielen, machinebouw profielen en composiet-materiaal uit aluminium. Met 90 jaar aan ervaring, weten we precies waar u behoefte aan heeft. We hebben maar liefst 30 verschillende extrusiepersen met een drukkracht van tussen de 500 en 8000 ton. Hierdoor zijn we in staat om vrijwel elke profielgrootte voor u te fabriceren.

Contactgegevens

Mejo Aluminium B.V.
Diamantweg 10-11
NL-5527 LC Hapert

Telefoon: +31(0)497 – 225800
E-mailadres: info@mejo.com

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks