08.00 uur - 17:00 uur

Interview met Janine Panis hoe Mejo Aluminium is ontstaan

Mejo is een afkorting van Metall Josten, al sinds 1932 een expert op het gebied van aluminium extrusieprofielen. Wij zijn in staat om vrijwel elke profielgrootte voor u te produceren. Mejo is actief door heel Europa. Sinds 2018 hebben wij ook een eigen tak die actief is in de Benelux. Hiervan is Janine Panis het gezicht van. Zij vertelt u graag over het bedrijf en hoe de toekomst eruit ziet voor Mejo Aluminium BV.

De poort naar Nederland

De veelzijdigheid van aluminium profielen maakt dat deze geschikt zijn voor diverse toepassingen in allerlei sectoren zoals machinebouw, interieurbouw, architectuur en voertuigbouw. Onze ISP en BSP aluminium machinebouw profielen zijn compatibel met veel gangbare systemen en bevestigingsmaterialen, waardoor ze ook niet systeem gebonden zijn. De vraag naar profielen neemt toe, waardoor wij als bedrijf ook blijven groeien.

Volgens Janine is dat ook één van de redenen waarom Mejo haar weg naar de Benelux heeft gevonden. “Op deze manier staan we dichter bij onze klanten uit Nederland en België”, zegt ze. “We zijn gevestigd in Hapert, vlakbij de A67 en dus verbonden met Brainport, Kempische omgeving en met België. Hoewel wij veel via telefoon en mail doen, is het ook fijn om te weten dat we de mogelijkheid hebben om snel bij de klanten te kunnen zijn.”

Beter communiceren

Janine werkte eerst voor Mejo vanuit Düsseldorf. “Ik woonde sinds 2012 al in Nederland”, zegt ze. “Mijn partner woonde en werkte al in Nederland, dus pendelde ik iedere dag heen en weer van Nederland naar Duitsland. Dat moet veel efficiënter kunnen, dacht ik.”

Samen met haar collega Dolly gaf Janine vorm aan Mejo Benelux. “We zijn begonnen met niets”, zegt ze. “We hebben deze bedrijfstak vanaf de grond zelf opgebouwd – uiteraard wel met de steun van onze Duitse moederorganisatie. Maar we deden het aan het begin wel met z’n tweeën. Dat doen we allemaal in het Nederlands, iets wat onze klanten hier erg waarderen. Zij zijn gewend om met buitenlandse bedrijven in gebrekkig Engels of Duits te communiceren, niet in hun moedertaal. Wij vinden het belangrijk om het wel te doen, omdat we zo een band kunnen opbouwen met onze relaties.”

Snelle service

Een nauwe samenwerking met het Duitse hoofdkantoor in Düsseldorf en de vestiging in Viersen, waar zo’n 50 medewerkers actief zijn, zorgt ervoor dat Mejo Benelux een korte levertijd kan garanderen. “Ons magazijn in Viersen wordt niet voor niets ‘de poort naar Nederland’ genoemd”, weet Janine. “Ons grootste magazijn ligt net over de grens.”

Mejo maakt momenteel een forse groei door en daar is Mejo Aluminium geen uitzondering op.

‘’In zomer 2021 zijn we verhuisd naar ons nieuwe kantoor op het Bedrijventerrein in Hapert. Stap voor stap begint Mejo Benelux een Nederlandse vorm te krijgen en gaan we ons uiteraard verder uitbreiden”, sluit ze af.

“Wij komen u graag zelf een keer persoonlijk vertellen over de voordelen van hoogwaardige aluminium profielen en wat wij als Mejo Aluminium voor u kunnen betekenen. Neem daarvoor gerust contact met ons op!”

Geplaatst in Nieuws

Over Mejo Metall Josten

Mejo Aluminium B.V. levert al sinds 1932 extrusieprofielen, machinebouw profielen en composiet-materiaal uit aluminium. Met 90 jaar aan ervaring, weten we precies waar u behoefte aan heeft. We hebben maar liefst 30 verschillende extrusiepersen met een drukkracht van tussen de 500 en 8000 ton. Hierdoor zijn we in staat om vrijwel elke profielgrootte voor u te fabriceren.

Contactgegevens

Mejo Aluminium B.V.
Diamantweg 10-11
NL-5527 LC Hapert

Telefoon: +31(0)497 – 225800
E-mailadres: info@mejo.com

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks