08.00 uur - 17:00 uur
mejo viert wereldvrouwendag

Een mannenwereld? You must be kidding! Voor Internationale Vrouwendag tonen we onze vrouwenkracht!

Bij mejo werken op bijna alle afdelingen vrouwen.

Internationale Vrouwendag op 8 maart is de perfecte gelegenheid om onze medewerksters – of beter gezegd: powervrouwen – in de spotlight te zetten. Want mejo telt inmiddels ook 18 sterke vrouwen in heel verschillende afdelingen: marketing, inkoop, verkoop, logistiek, HR en financiën. Ze hebben één ding gemeenschappelijk: hun werkgever mejo zet volledig in op inspirerende, daadkrachtige vrouwen, ook in leidinggevende posities. Als je je bedenkt dat de aluminiumindustrie over het algemeen nog steeds wordt gedomineerd door mannen, dan is dit best zeldzaam.

Voor Internationale Vrouwendag 2024 hebben we 6 medewerksters met verschillende functies uitgekozen en hen drie vragen voorgelegd. Daarbij viel er vooral één ding op: vrouwenkracht is divers! Net zoals het werk bij mejo…

 

3 vragen, 3 krachtige antwoorden van Janine Panis (Managing Director Nederland)

Janine Panis is Managing Director NL bij mejo

Het bijzondere aan mijn werk?

“De veelzijdigheid en het werken met een jong en heel leuk team hier in Nederland. Wat mejo al vele jaren in Duitsland heeft opgebouwd, proberen wij hier in de Benelux-regio uit te bouwen. De combinatie aankoop/verkoop en de technische achtergrond in mijn dagelijkse activiteiten, dat geeft me veel plezier. Ik vind het fantastisch om mijn klanten bij hun projecten te ondersteunen en te zien wat zij realiseren.”

Het verschil tussen mij en mijn mannelijke collega’s?

“Geen idee, daar denk ik helemaal niet over na. Ik doe mijn werk op zo’n manier dat ik trots kan zijn op wat ik doe. Ik werk naar eer en geweten. Natuurlijk gaat het lang niet altijd van een leien dakje. Maar als ik later oud ben, wil ik op de bank gaan zitten en kunnen denken: Ik heb het op mijn eigen, individuele (misschien vaak ook eigenwijze) manier gedaan en ik heb het goed gedaan!”

Mijn superkracht?

“Ik heb 2 kinderen en een leuke, uitdagende baan. Mijn medewerkers en klanten weten dat ze me altijd kunnen bereiken en dat ik ondersteun waar ik kan. Ook al moet ik soms behoorlijk jongleren: ik ben altijd bereikbaar! Indien nodig ook als ik ’s middags in de speeltuin sta. En dat probeer ik ook terug te geven. Zowel aan de klanten als aan mijn medewerkers, die soms zelf ook jonge kinderen hebben. Ik ben zo blij om te zien dat de mensen om me heen dat waarderen. Dan komt het succes vanzelf.”

 

3 vragen, 3 krachtige antwoorden van Yanaika Krekels (Teamleader Verkoop Nederland)

Yanaika Krekels is Teamleider Commercieel medewerkster binnendienst bij mejo

Het bijzondere aan mijn werk?

“De afwisseling, de combinatie van techniek, verkoop, begeleiden en opvolgen. Voor de klanten ben ik het aanspreekpunt van A tot Z, en daarom mag ik in mijn rol alle taken uitvoeren. Hierdoor is geen één dag hetzelfde.”

Het verschil tussen mij en mijn mannelijke collega’s?

“Of het een verschil is? Dat weet ik niet. Maar ik ga voor de lange relatie met vertrouwen als basis. Zoals in elke relatie is vertrouwen noodzakelijk voor een gezonde basis.”

Mijn superkracht?

“Het snel schakelen tussen de klanten en de fabrieken. De plotselinge veranderingen in de markt. De gezonde drukte zorgt ervoor dat ik elke vol energie begin en vol energie de dag afsluit.”

 

3 vragen, 3 krachtige antwoorden van Ute von Chamier (HR Generalist/Beleid)

Ute van Chamier is HR Generalist/Beleid bij mejoHet bijzondere aan mijn werk?

“Ik hou van de omgang met mensen. De daarmee verbonden taken worden nooit saai. Als HR-medewerker probeer je altijd alles zo goed mogelijk te regelen zodat het voor iedereen aangenaam is.”

Het verschil tussen mij en mijn mannelijke collega’s?

“Ik gebruik een ander toilet. 😀 Ik geloof dat vrouwen beter kunnen organiseren. Ze zijn ook gevoeliger en aandachtiger voor problemen dan sommige mannen.”

Mijn superkracht?

“Als moeder van drie ben ik absoluut stressbestendig en – indien nodig – ook koppig. Mijn collega Rabea zegt zelfs: behoorlijk koppig! ;-)”

 

3 vragen, 3 krachtige antwoorden van Birgit de Giuli (Teamleider ZA Financiën)

Birgit de Giuli is Teamleider ZA Financiën bij mejoHet bijzondere aan mijn werk?

“Daar hoef ik niet over na te denken: het werken met cijfers! :-)”

Het verschil tussen mij en mijn mannelijke collega’s?

“Ik denk dat multitasking zo’n vrouwending is. Meestal houd ik meerdere bordjes in de lucht.”

Mijn superkracht?

“Ik ben er altijd waar ik nodig ben. En zelfs in stressvolle situaties verlies ik nooit mijn goede humeur of mijn positieve ‘we kunnen het’ houding.”

 

3 vragen, 3 krachtige antwoorden van Yasemin Maceiras (Teamleader van bedrijf No Name Konstruktion®)

Yasemin Maceiras is Teamleader van bedrijf No Name Konstruktion® bij mejoHet bijzondere aan mijn werk?

“Ik wist niet of ik een goede teamleider zou zijn totdat ik een leiderschapsrol kreeg. Voor mij komen leiderschapskwaliteiten tot uiting in empathie en het vermogen om te luisteren. Communicatie is de sleutel. Een leider moet ook om hulp kunnen vragen in plaats van alleen maar instructies geven. Alle onderdelen van je team moeten goed presteren. Ik geloof dat je om een leider te zijn niet per se die positie hoeft te ambiëren of een groot team hoeft te hebben. Leiderschapsvaardigheden leer je door samen te werken, door een actieve dialoog. Dat is de sleutel: luisteren, empathie hebben, open vragen om dingen die je nodig hebt.”

Het verschil tussen mij en mijn mannelijke collega’s?

“In mijn werk is er geen verschil tussen mannen en vrouwen – bij mejo werken we allemaal op gelijke voet samen. In de metaalindustrie zijn er nog steeds enkele vooroordelen en uitdagingen waarmee vrouwen worden geconfronteerd. Als vrouw heb ik geleerd om met dergelijke vooroordelen om te gaan en mezelf te laten gelden. Mijn vastberadenheid heb ik door deze ervaringen ontwikkeld. Het heeft me ook geholpen succesvol te zijn in mijn werk. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat mijn manier om uitdagingen aan te gaan en mijn doorzettingsvermogen niets te maken hebben met mijn geslacht, maar eerder met mijn persoonlijke ontwikkeling en mijn inzet voor mijn doelen.”

Mijn superkracht?

“Multitasking! En: Ik kom altijd glimlachend naar kantoor – misschien kan ik zo ook wat van mijn vrolijke humeur op het team overbrengen.”

 

3 vragen, 3 krachtige antwoorden van Aysegül Ikikuyu (Industrieel ingenieur M.Sc., Profieltechnologie en Fulfilment)

Aysegül Ikikuyu is Industrieel ingenieur M.Sc., Profieltechnologie en Fulfilment bij mejoHet bijzondere aan mijn werk?

“De veelzijdigheid van de baan en de vrijheid om beslissingen te nemen op verschillende gebieden: Inkoop, Verkoop, Fulfilment & Processen.”

Het verschil tussen mij en mijn mannelijke collega’s?

“Ik heb vaak een beter overzicht en werk gestructureerder dan mijn mannelijke collega’s. 🙂 Dat is precies wat ons vrouwen meestal onderscheidt.”

Mijn superkracht?

“Ik ben klaar voor elke nieuwe uitdaging. Een multitalent in het dagelijks werk, zeg maar.”

 

Vrouwenpower in de aluminiumindustrie – bij mejo al lang vanzelfsprekend

Laten we eerlijk zijn: stereotiepe rolpatronen en onrechtvaardigheid bestaan in de aluminiumindustrie nog steeds. Vrouwen zijn er nog altijd sterk ondervertegenwoordigd. Toch zien we al enkele jaren een positieve trend: steeds meer vrouwen vinden hun weg in deze vermeende mannenwereld. Belangrijker nog – bij mejo bekleden ze vaak sleutelposities en zijn ze al lang aan boord! Voor ons is vooral diversiteit belangrijk: diversiteit aan meningen, diversiteit aan ideeën, diversiteit aan persoonlijkheden en ook genderdiversiteit. mejo zou mejo niet zijn zonder al zijn veelzijdige medewerkers.

 

Geplaatst in Nieuws

Over Mejo Metall Josten

Mejo Aluminium B.V. levert al sinds 1932 extrusieprofielen, machinebouw profielen en composiet-materiaal uit aluminium. Met 90 jaar aan ervaring, weten we precies waar u behoefte aan heeft. We hebben maar liefst 30 verschillende extrusiepersen met een drukkracht van tussen de 500 en 8000 ton. Hierdoor zijn we in staat om vrijwel elke profielgrootte voor u te fabriceren.

Contactgegevens

Mejo Aluminium B.V.
Diamantweg 10-11
NL-5527 LC Hapert

Telefoon: +31(0)497 – 225800
E-mailadres: info@mejo.com

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks