08.00 uur - 17:00 uur

Hoogwaardige producten tegen scherpe prijzen, ook in turbulente tijden!

In deze turbulente tijden streven wij nog altijd naar onafhankelijkheid, zodat u net als altijd op ons kan vertrouwen als uw partner voor hoogwaardige aluminiumprofielen tegen scherpe prijzen. In deze blog vertelt onze directeur en eigenaar van Mejo Stephan A. Josten hoe wij dit bewerkstelligen.

In mei 2022 hebben wij de nieuwe productie voor billets opgestart (EN AW 6063/6060/6005/6082). Het doel is de onafhankelijkheid van Russisch uitgangsmateriaal te vergroten en tegelijkertijd kostenefficiënt te zijn. Dit kan alleen worden bereikt door het gehele proces, van het aluminiumoxide tot het gieten van de billets, onder controle te houden. Dat blijft zoals altijd ons doel, zeker nu de handelsroutes veranderen. U kunt er zeker van zijn onze focus ligt op het behouden van onze onafhankelijkheid.

Uitbreiding gieterij & recycling

De uitbreiding van de gieterij stelt ons in staat een aantal van de beste prijzen op de markt te blijven aanbieden. Bijvoorbeeld voor onze ITEM en BOSCH compatibele machinebouwprofielen van ons eigen merk No Name Konstruktion® en PV & Solar montagerails van ons eigen merk No Name Solar®. Wij produceren nu legeringen van de 6000-aluminiumserie op maar liefst zes smeltovenlijnen.”

Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om bepaalde legeringscomponenten klant specifiek te beïnvloeden, zodat kan worden voldaan aan de speciale eisen met betrekking tot mechanische eigenschappen of optische eisen. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om het unieke voordeel van aluminium op een volkomen milieuvriendelijke manier te benutten: recycling.”

Vooral voor fotovoltaïsche en zonne-energiesystemen, die hoofdzakelijk worden gebruikt in brut, zijn er nieuwe en goedkopere opties dan vroeger. Alles hoeft niet altijd primair te zijn, het moet alleen daar zijn waar het zin heeft!

Wij blijven continu in ontwikkeling en op zoek naar de beste manieren om u ook in deze turbulente tijden de beste producten te kunnen leveren tegen scherpe prijzen.

Het moet doorgaan en het zal doorgaan!” – Stephan A. Josten

Geplaatst in Nieuws

Over Mejo Metall Josten

Mejo Aluminium B.V. levert al sinds 1932 extrusieprofielen, machinebouw profielen en composiet-materiaal uit aluminium. Met 90 jaar aan ervaring, weten we precies waar u behoefte aan heeft. We hebben maar liefst 30 verschillende extrusiepersen met een drukkracht van tussen de 500 en 8000 ton. Hierdoor zijn we in staat om vrijwel elke profielgrootte voor u te fabriceren.

Contactgegevens

Mejo Aluminium B.V.
Diamantweg 10-11
NL-5527 LC Hapert

Telefoon: +31(0)497 – 225800
E-mailadres: info@mejo.com

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks