08.00 uur - 17:00 uur

Groei op alle fronten in turbulent jaar

Turbulent: dat is hoe Janine Panis het afgelopen jaar omschrijft. En dat woord heeft beslist niet alleen een negatieve lading want 2022 was ook het jaar van groei voor Mejo. Groei van het team, van de voorraad en van het assortiment. Kortom: een bewogen en tegelijk een heel fijn jaar.

“We waren net terug aan het krabbelen uit de corona-tijd, toen de oorlog in Oekraïne uitbrak”, kijkt Janine terug. “Aangezien veel grondstoffen voor de productie van aluminium uit Rusland komen, hadden wij een probleem. Door maatregelen vanuit de EU werd de aanvoer moeilijk. We merken natuurlijk wel dat de prijzen stegen, mede door de stijging van de energieprijzen.”

Mejo is het toch gelukt niet alle prijsstijgingen voor machinebouwprofielen door te moeten geven aan de klanten. “Dat komt omdat onze magazijnen goed gevuld waren. En zijn, trouwens. Dat we in het verleden geïnvesteerd hebben in ons voorraadbeheer, betaalt zich nu terug. We hebben de prijzen voor onze klanten slechts weinig hoeven verhogen en in sommige gevallen konden we ze stabiel houden. We hebben gelukkig geen leveringsproblemen gehad, zoals in de industrie en bouwwereld op dit moment wel aan de orde is.”

Janine kijkt nog even terug naar het begin van Mejo: “In 2018 zat ik in mijn eentje en inmiddels hebben we een leuk team van vier personen. Er is zelfs ruimte voor een extra collega op Sales. Ik ben trots op de groei en op mijn team. Dat we het bedrijf vanuit een relatief klein kantoor in Hapert steeds groter maken, is zo mooi om te ervaren.”

Terugkijken is ook vooruitkijken, vindt Janine. “Komend jaar hopen we onze magazijnen vol te kunnen leggen met solarprofielen. Die maakten we al voor onze klanten, maar in 2023 willen we die uit voorraad leverbaar hebben. Er is steeds meer vraag naar zonnepanelen. We willen onze klanten snel van dienst kunnen zijn. Als we onze bijdrage kunnen leveren aan een stuk verduurzaming van de wereld, zullen we het niet nalaten.”

In 2022 is de weg ‘terug naar normaal’ ingezet, de meeste coronamaatregelen zijn weg. “Voor ons fijn dat we onze klanten weer kunnen bezoeken. We hopen dat alles weer normaliseert en dat we ons weer helemaal kunnen richten op onze klanten en de groei van Mejo”, aldus een optimistische Janine.

De medewerkers van Mejo wensen u fijne feestdagen en een rustig en gelukkig Nieuwjaar.

Geplaatst in Nieuws

Over Mejo Metall Josten

Mejo Aluminium B.V. levert al sinds 1932 extrusieprofielen, machinebouw profielen en composiet-materiaal uit aluminium. Met 90 jaar aan ervaring, weten we precies waar u behoefte aan heeft. We hebben maar liefst 30 verschillende extrusiepersen met een drukkracht van tussen de 500 en 8000 ton. Hierdoor zijn we in staat om vrijwel elke profielgrootte voor u te fabriceren.

Contactgegevens

Mejo Aluminium B.V.
Diamantweg 10-11
NL-5527 LC Hapert

Telefoon: +31(0)497 – 225800
E-mailadres: info@mejo.com

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks