08.00 uur - 17:00 uur

“From sketch to extrusion” – dit zijn de stappen voor uw profiel op maat

Als onze klanten voor de eerste keer een extrusie profiel op maat willen laten maken weten ze vaak niet wat ze kunnen verwachten. Welke factoren zijn van belang en hoe kunnen we samen zorgen voor een heldere offerte en een soepel productieproces? In deze blog vindt u de stappen voor een profiel op maat!

1. Lever een duidelijke tekening aan

De eerste, maar heel belangrijke stap, is dat we een gedetailleerde (CAD) tekening van u ontvangen. Denk hierbij aan de benodigde afmetingen, wanddiktes, radius en toleranties. Vervolgens geven we samen met onze technische afdeling advies over de technische maakbaarheid van de profielgeometrie.

2. Geef de legering, anodiseer laag of coating aan

In het begin van het productieproces is het belangrijk om te weten in welke legering het profiel gemaakt moet worden. Bovendien is het altijd van belang om te weten voor welke uiteindelijke toepassing het profiel wordt gebruikt. Dat maakt het voor ons makkelijker om met u mee te denken.

Wenst u een oppervlaktebehandeling van de profielen? Dan leveren wij dat graag gebruiksklaar aan voor u.

Houd er wel rekening mee dat de oppervlaktebehandeling van het aluminium profiel invloed kan hebben op de benodigde toleranties. Dit bespreken we graag op voorhand met u.

3. Geef de gewenste lengte en lengtetolerantie aan

In de fabriek kunnen we lengtes tot uiterlijk 9000 -0/+10 mm leveren, maar ook profielen nauwkeurig op maat zagen. U mag hier altijd uw voorkeur in aangeven.

Wat zijn dan de volgende stappen?

Nadat wij deze gegevens van u hebben ontvangen gaan wij aan de slag om de beste productiemogelijkheid voor uw profiel te vinden en een duidelijke offerte op te stellen.

Wanneer wij uw bestelling ontvangen, sturen we een definitieve tekening ter goedkeuring naar u toe. Als deze tekening akkoord is begint de fabriek met het bouwen van de matrijs. Als deze klaar is wordt er in de fabriek een proefpersing van uw profiel gemaakt en worden er samples toegestuurd.

Pas na goedkeuring van de samples begint de fabriek met de productie van de bestelde profielen, waarna wij deze zullen leveren.

Zo makkelijk is het!

Wilt u ook een van onze vele tevreden klanten worden? Neem gerust contact met ons op.

Geplaatst in Nieuws

Over Mejo Metall Josten

Mejo Aluminium B.V. levert al sinds 1932 extrusieprofielen, machinebouw profielen en composiet-materiaal uit aluminium. Met 90 jaar aan ervaring, weten we precies waar u behoefte aan heeft. We hebben maar liefst 30 verschillende extrusiepersen met een drukkracht van tussen de 500 en 8000 ton. Hierdoor zijn we in staat om vrijwel elke profielgrootte voor u te fabriceren.

Contactgegevens

Mejo Aluminium B.V.
Diamantweg 10-11
NL-5527 LC Hapert

Telefoon: +31(0)497 – 225800
E-mailadres: info@mejo.com

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks