08.00 uur - 17:00 uur

Extrusie van aluminium

Aluminium is een hard materiaal. Dat maakt het extra bijzonder dat het zich met relatief weinig moeite in de juiste vorm laat persen. Hoe dat proces in zijn werk gaat, leggen we graag aan u uit.

Het begint met het vervaardigen van de matrijs volgens de tekening van de klant. De matrijs wordt in de extrusiepers geplaatst, waarna het aluminium, dat in grote rollen – billets genaamd – is aangeleverd en verhit wordt tot maximaal 500 graden Celsius.

Met enorme kracht wordt de billet door de machine geduwd en krijgt het materiaal de gewenst vorm. Vergelijk het met een spuitmond die koekjes of slagroom van een patroon voorziet.
Als het materiaal geperst is, worden de profielen met water of lucht gekoeld en koudgetrokken. Het materiaal is dan nog steeds zacht. De profielen worden op maat gesneden en pas daarna wordt door een hitte- of koudebehandeling sterkte gegeven aan het materiaal. Om de vergelijking met koekjes even door te trekken: de koekjes gaan de oven of de koelkast in om vormvastheid te garanderen.

Het bewerken van aluminium profielen kost relatief weinig. Het voordeel van het extrusieproces is dat het extreem veelzijdig is; het materiaal kan werkelijk in alle vormen geperst worden.

Bij Mejo helpen we u graag. We delen onze ervaring en kennis met plezier zodat de juiste oplossing voor uw aluminiumprofiel gevonden wordt.

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op.

Geplaatst in Nieuws

Over Mejo Metall Josten

Mejo Aluminium B.V. levert al sinds 1932 extrusieprofielen, machinebouw profielen en composiet-materiaal uit aluminium. Met 90 jaar aan ervaring, weten we precies waar u behoefte aan heeft. We hebben maar liefst 30 verschillende extrusiepersen met een drukkracht van tussen de 500 en 8000 ton. Hierdoor zijn we in staat om vrijwel elke profielgrootte voor u te fabriceren.

Contactgegevens

Mejo Aluminium B.V.
Diamantweg 10-11
NL-5527 LC Hapert

Telefoon: +31(0)497 – 225800
E-mailadres: info@mejo.com

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks