08.00 uur - 17:00 uur

Een ongekende mate van vertrouwen en kwaliteit

Rob van Dinther is eigenaar van BEKS Systemen b.v., een bedrijf dat sinds 2002 vloerladesystemen maakt voor voertuigen. Met dit unieke systeem ontwikkelde het bedrijf zich tot de nummer 1 van Europa. Vanwege gewicht en duurzaamheid werd de overstap gemaakt van hout naar aluminium. Hoe Mejo in beeld kwam en zich ontwikkelde tot een waardevolle partner vertelt Rob u graag zelf.

Kiezen voor kwaliteit

De overstap naar aluminium viel volgens Rob niet geheel toevallig samen met de ontwikkeling van een nieuw systeem. “We waren echt op zoek naar verbeteringen”, zegt hij. “Aluminium was een goede keuze omdat het beter is voor het milieu en omdat het als materiaal lichter is dan hout.” Voor die overstap ging BEKS op zoek naar een lokale partner die aluminium profielen kon maken en leveren, maar het was de eerste keer niet direct raak.

“Het contact met dit andere bedrijf was onprofessioneel en afstandelijk”, zegt hij. “Ik miste het persoonlijke contact, en bij problemen kregen we geen gehoor. Daarom zijn we naar een nieuwe partij op zoek gegaan. Al snel kwamen we bij een bedrijf in de buurt uit: Mejo.” Mejo bevond zich toen nog in Eersel, dus voor het Valkenswaardse BEKS was het bijna letterlijk om de hoek.

Waardevolle lokale partners

Met name de gemene deler van beide bedrijven maakt dat Rob vol vertrouwen is over deze samenwerking. “Wij zijn op zoek naar waardevolle lokale partners”, zegt hij. “We willen geen producenten die in China zitten, maar gewoon in de buurt. Natuurlijk is het zo dat de productie van Mejo zich in het buitenland bevindt, maar met een lokale vestiging boeten ze niks in op het gebied van daadkracht.”

Net zoals Mejo gelooft Rob dat je sterker bent met lokale partners; dat is volgens hem de basis voor een jarenlange samenwerking. “Wij hebben één specifiek product waarmee wij de beste willen zijn en blijven”, zegt hij. “Daar kiezen wij onze partners ook bewust op uit. Niet bestelling hier, order daar, maar samen aan iets bouwen. Daarom werken wij zelf ook, net zoals Mejo dat doet, met lokale verdelers die verstand van zaken hebben en snel kunnen inspelen op vragen of die zo problemen kunnen verhelpen.”

Kiezen voor vertrouwen

Al vanaf het eerste gesprek weet Rob dat zijn relatie met Mejo er een voor de lange termijn is. “Janine en Cathy kwamen snel op bedrijfsbezoek bij ons in Valkenswaard”, zegt hij. “Toen hebben we een verhelderend transparant gesprek gehad. Ik ga voor een langdurige verbinding die voor beide partijen positief is. Ik hoef niet voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten, maar ben wel prijsbewust en wil dat onze leveranciers weten waar wij voor staan. De mensen bij Mejo snappen wat ik bedoel. Ze begrijpen waar je tegenaan loopt en bieden passende oplossingen. Producten worden op tijd geleverd en alles verloopt zoals het hoort. Mejo is een professioneel en vakkundig bedrijf dat bovendien prettig in de omgang is. Ondanks dat het nog een relatief prille relatie is, weet ik zeker dat het een langdurige samenwerking is. Die mate van vertrouwen is er met mijn vorige partner nooit geweest.”

Geplaatst in Nieuws

Over Mejo Metall Josten

Mejo Aluminium B.V. levert al sinds 1932 extrusieprofielen, machinebouw profielen en composiet-materiaal uit aluminium. Met 90 jaar aan ervaring, weten we precies waar u behoefte aan heeft. We hebben maar liefst 30 verschillende extrusiepersen met een drukkracht van tussen de 500 en 8000 ton. Hierdoor zijn we in staat om vrijwel elke profielgrootte voor u te fabriceren.

Contactgegevens

Mejo Aluminium B.V.
Diamantweg 10-11
NL-5527 LC Hapert

Telefoon: +31(0)497 – 225800
E-mailadres: info@mejo.com

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks