08.00 uur - 17:00 uur

Een dagje meelopen met … Yanaika

Yanaika begint gewoonlijk om 8.00 uur aan haar werkdag. Vaak zit er thuis dan al een taak op. Gelukkig zijn de werktijden flexibel en is er ruimte voor persoonlijke omstandigheden.

Opstarten met thee

“Mijn werkdag begint altijd met het aanzetten van de waterkoker. Zonder thee kan ik niet werken”, lacht Yanaika. “Daarna gaat de laptop aan en kan ik echt beginnen. Aan het begin van elke werkdag zit mijn mailbox vol en die controleer ik eerst op ‘spoedjes en moetjes’. Mails die niet kunnen wachten behandel ik meteen. Daarna neem ik de tijd om de rest op te pakken.”

De juiste persoon aan de lijn krijgen

Als de mail is weggewerkt, begint Yanaika aan het prospecteren, ook wel ‘cold calling’ genoemd. “We willen ons bedrijf natuurlijk bij zoveel mogelijk bedrijven bekendheid geven. We houden altijd onze ogen en oren open. Onze input om bedrijven te benaderen kan overal vandaan komen. Van rijdende vrachtwagens, tot namen van bedrijven die we gezien hebben op beurzen. Natuurlijk komen veel van onze klanten ook ‘via via’ bij ons binnen. Ik probeer altijd zo snel mogelijk bij de juiste persoon binnen het bedrijf te komen. Als het niet lukt om meteen bij de juiste persoon te komen, vraag ik om een terugbelafspraak of stuur ik een mail.”

Een beslissing over veel schijven

De rest van de dag is gereserveerd voor het opvolgen van offertes. “Daar kunnen verschillende werkzaamheden aan vasthangen. Ofwel is de offerte goedgekeurd en kunnen materialen besteld worden, ofwel moeten er nog aanvullende vragen beantwoord worden. Bij veel klanten loopt een beslissing over een offerte over veel verschillend schijven. Het is fijn dat we binnen Mejo alle werkzaamheden zelf uit kunnen voeren. Voor de klanten is het fijn dat er maar één aanspreekpunt is.”

Energie genoeg voor alle taken

Tussen de werkzaamheden door helpt Yanaika collega Tim met zijn studieopdrachten en wordt gezamenlijk geluncht met de collega’s. “Gezellig even over iets anders dan het werk praten en even alles loslaten. Energie opdoen voor de middag en voor je het dan weet, is het vijf uur en is de werkdag weer voorbij.”

Geplaatst in Nieuws

Over Mejo Metall Josten

Mejo Aluminium B.V. levert al sinds 1932 extrusieprofielen, machinebouw profielen en composiet-materiaal uit aluminium. Met 90 jaar aan ervaring, weten we precies waar u behoefte aan heeft. We hebben maar liefst 30 verschillende extrusiepersen met een drukkracht van tussen de 500 en 8000 ton. Hierdoor zijn we in staat om vrijwel elke profielgrootte voor u te fabriceren.

Contactgegevens

Mejo Aluminium B.V.
Diamantweg 10-11
NL-5527 LC Hapert

Telefoon: +31(0)497 – 225800
E-mailadres: info@mejo.com

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks