08.00 uur - 17:00 uur

Aluminium in kleur laten anodiseren

Om aluminium profielen naar wens te anodiseren, moet iedere stap in het proces zorgvuldig uitgevoerd worden. Benieuwd naar wat anodiseren precies is, hoe het in zijn werk gaat en wat de voordelen ervan zijn? Lees dan onze blog Aluminium anodiseren: wat is het en hoe werkt het?. Wilt u meer weten over de verschillende kleuren die we ons aluminium allemaal kunnen geven? Lees dan hier verder!

Manieren om aluminium de gewenste kleur te geven

Er zijn 2 manieren om een kleur te geven aan aluminium: organisch inkleuren of elektrolytisch inkleuren. Bij Mejo kleuren we uw aluminium profielen alleen elektrolytisch in. In de onderstaande tabel vindt u alle informatie over deze behandelmethode.

Elektrolytisch inkleuren (mogelijk bij Mejo)
Proces De aluminium profielen worden ondergedompeld in een anodiseerbad dat onder stroom staat. Hierdoor wordt de tint aangebracht in de poriën van de anodiseerhuid.
Kleurvariaties Van naturel tot zwart (eindresultaat is afhankelijk van de vloeistofconcentratie, de stroomsterkte en de tijd in het anodiseerbad).
Voordeel Deze methode levert zeer lichtechte kleuren op en is uv-bestendig.
Nadeel Beperkte kleurmogelijkheden.

Aluminium anodiseren kleuren bij Mejo (elektrolytisch)

Door de parameters van het anodiseerbad te veranderen, kunnen we het aluminium 6 verschillende kleuren geven:

  • Natuur (EV1)
  • Lichtgoud (EV2)
  • Donkergoud (EV3)
  • Brons middel (EV4)
  • Brons donker (EV5)
  • Zwart (EV6)

*Andere kleuren zijn beschikbaar op aanvraag

Meer weten over aluminium elektrolytisch inkleuren?

Meer weten over aluminium laten anodiseren in verschillende kleuren? En benieuwd of we uw gewenste kleur aan het aluminium kunnen geven? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Geplaatst in Nieuws

Over Mejo Metall Josten

Mejo Aluminium B.V. levert al sinds 1932 extrusieprofielen, machinebouw profielen en composiet-materiaal uit aluminium. Met 90 jaar aan ervaring, weten we precies waar u behoefte aan heeft. We hebben maar liefst 30 verschillende extrusiepersen met een drukkracht van tussen de 500 en 8000 ton. Hierdoor zijn we in staat om vrijwel elke profielgrootte voor u te fabriceren.

Contactgegevens

Mejo Aluminium B.V.
Diamantweg 10-11
NL-5527 LC Hapert

Telefoon: +31(0)497 – 225800
E-mailadres: info@mejo.com

© 2024 Alle rechten voorbehouden | Powered by iClicks